Bergamott

A bergamott illóolajat a citrusfélék családjába tartozó bergamott narancs (Citrus bergamia) gyümölcsének héjából nyerik ki hidegsajtolással. 

Itt van néhány módja annak, hogy felhasználd:

  1. Hangulatjavító: A bergamott illóolajnak frissítő és hangulatjavító hatása van. Párologtathatod a levegőben egy diffúzor segítségével, vagy néhány cseppet csepegtethetsz a párnádra, hogy segítsen enyhíteni a stresszt és szorongást.

    Aromaterápiás felhasználási ötlet: tisztító, frissítő érzetet kelt, tonik-gyümölcsös felhangokkal.
  2. Bőrápolás: Hígítva (általában hordozóolajban) alkalmazhatod a bőrön. Segíthet a pattanások, akné és a bőr gyulladásos állapotainak kezelésében. Emellett jó választás lehet a bőr hidratálására is.

    Bőrgyulladásra: 5 csepp bergamott illóolaj 100 ml jojobaolajban.
  3. Masszázs: Hozzáadhatod a masszázsolajhoz a friss, citrusos illata és relaxáló hatása miatt. A bergamott illóolajat hordozóolajjal hígítva kell alkalmazni a bőrön.

    Már 1-2 csepp illóolaj is elegendő a terápiás hatás eléréséhez.
  4. Tea: Mikrocsepp bergamott illóolajat hozzáadva egy csésze fekete teához a hagyományos Earl Grey tea ízét kapod. Ügyelj arra, hogy csak egy leheletnyi cseppet használj, mert az illóolajok nagyon koncentráltak. 

    Fontos! Magyarországon a hivatalos protokollok szerint az illóolajok belsőleg történő alkalmazása tilos. Például Franciaországban, vagy az USA-ban eltérő szemlélettel kezelik az illóolajok használatát. A Young Living termékei között találsz olyanokat, amelyek belsőleges fogasztásra alkalmasak (mennyiség: egy fogvájó végét belemártva, majd azzal keverve - azaz minimális dózist alkalmazva!), további információért látogass el a Boldogság Cseppjei Facebook csoportba.
  5. Álmatlanság: A bergamott illóolaj nyugtató hatású lehet, és segíthet az alvás minőségének javításában. Használhatod párologtatva a hálószobádban vagy egy pár cseppet csepegtethetsz az illatpárnádra.

Mindig ügyelj a megfelelő hígításra és koncentrációra, és ellenőrizd az illóolajok használatával kapcsolatos biztonsági információkat. Ha bármilyen egészségügyi problémád van, vagy várandós vagy, konzultálj orvosoddal az illóolajok használata előtt.
Angyalok olaja 4png